Biogazul

Ce este biogazul?

Biogazul este un gaz complex, rezultat în urma descompunerii materiilor organice în absența aerului, în prezența bacteriilor metanogene. Principalul component este metanul, a cărui pondere este în medie de 50%, de aceea biogazul este considerat un gaz slab caloric. Metanul este însoțit în principal de dioxid de carbon și într-o mai mică măsură de amoniac și dioxid de sulf, restul de gaze având în general o pondere neînsemnată.

De ce trebuie ars biogazul?

Arderea biogazului se face în principal pentru evitarea ajungerii acestuia în atmosfera superioară, cunoscut fiind faptul că metanul contribuie la crearea efectului de seră într-o măsură de aproximativ 20 de ori mai mare decât o face dioxidul de carbon. Pe de altă parte, dacă situația o permite, căldura generată prin arderea metanului reprezintă energie "verde". Astfel, fermentarea anaerobă a deșeurilor, cu producerea de biogaz și arderea acestuia, reprezintă o componentă majoră a planului de reducere a efectului de seră dar și de reducere a volumului de deșeuri depuse în depozite.

Arzătoare de înaltă temperatură


Arzătoarele de inalta temperatura (HT) cu faclă permit atingerea numarului crescând de directive EU privind emisiile sistemelor de ardere a gazelor. Cotrolul aerului din combustie este critic în cazul faclelor pentru atingerea standardelor impuse, privind emisiile. Sistemele noastre de înaltă temperatură excelează în realizarea unui amestec perfect de gaz-aer în camera de combustie.

Sistemele HT (high temperature):

- cresc temperatura de combustie la mimin 1.000°C,
- controlează pierderile de căldură în mediu
- mențin gazele în incinerator o perioadă mare (timp de retenție 0,3 s - 0,6 s), pentru o combustie corectă
- sunt de tip închis, flacăra nu depășește niciodată gulerul faclei.Gama mobilă (MB)

Gama noastra mobila (MB) de facle cu flacara deschisa oferă un grad bun de control asupra procesului de ardere într-un arzător cu temperatură ridicată, cu o mare flexibilitate și portabilitate.
Sunt ideale pentru sistemele mobile temporare sau de urgență la depozite de deșeuri, ori în alte zone unde pot exista excese de gaze care trebuie arse.
Aranjamentul arzătorului se bazează pe principiul arderii pre-aerate, oferind posibilitatea unei flăcări scurte, ascuțite, neluminoase, spre deosebire de flacăra cu varf lung, galben, tipic arzătoarelor cu difuzie.
Creșterea aerării reduce ingălbenirea flăcării, care, la rândul său, reduce căldura radiantă; acest lucru permite o flacără mai scurtă, fără o creștere a temperaturilor la sol.
Temperaturile de ardere sunt controlate în intervalul de la 800 până la 1000 ° C, în funcție de:
- concentrație metan
- debit
- condiții de vântBoostere de gaz

Boosterele sunt proiectate și construite pentru extracția și procesarea biogazului, cu o durată lungă de operare în condiții optime.
Folosim tehnologii testate, pentru a asigura un randament maxim.
Gazul de depozit posedă caracteristici unice, ceea ce îl face deosebit de alte gaze combustibile, precum gazele naturale
sau biogazul produs de digestoarele anaerobe. Ca particularități menționăm:
- conține o mare cantitate de umiditate
- conține o gamă largă de gaze corozive, de la halogeni la amoniu și altele

Asigurăm compatibilitatea echipamentelor cu caracteristicile complexe ale gazului de depozit.Accesorii

- capete de puț
- substații (colectoare) de biogaz
- analizoare de gaze
- piese de schimb